Art Rooijakkers

 

Lees hier meer over Art Rooijakkers als presentator van Wie is de Mol.

Art rooijakkers

Art Rooijakkers is geboren op 29 augustus 1976 in Geldrop en haalde zijn VWO diploma in Eindhoven. Hij besloot hierna een studie bedrijfskunde te volgen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, maar hij maakte de studie niet af. In plaats daarvan besloot hij de Hogeschool van Journalistiek in Tilburg te volgen. Na de opleiding mocht hij direct als jongste verslaggever aan de slag op de televisie voor het programma Nova. Hij maakte programma’s in het binnen en buitenland en daarnaast maakte hij opnames voor de lokale zender van Amsterdam. In 2001 ontving hij de Gouden Tapeje als beloning voor beginnende journalisten. Hij ontving de prijs door zijn reportage over de wachtlijst en dementerende ouderen in Nederland. Hij maakte de reportage zoals altijd voor Nova.

 

Art Rooijakkers aan de slag voor Net 5

 

Art Rooijakkers besluit een jaar in Spanje te gaan wonen en werken en keerd hierna terug om voor Net 5 aan de slag te gaan. Hij werkt hier zowel voor als achter de schermen voor verschillende programma’s. Zo is hij presentator en eindredacteur van het programma Peking Express. In 2008 mag hij zelfs te gast als acteur spelen in de tv-serie Julia’s Tango dat is opgenomen in Buenos Aires. In 2009 maakt hij een uitstapje naar de Wereld Draait Door waar hij samen met Waldemar Torenstra de zomeredite mag presenteren. Ondertussen presenteert hij nog steeds programma’s bij Net 5 tot hij in 2011 meedoet aan Wie is de Mol. Hij wint het programma en krijgt een contract aangeboden door de AVRO om het programma te presenteren.

Meerdere programma’s voor de Avro

Art Rooijakkers mag meerdere programma’s voor de Avro maken waaronder Wie is de Mol dat hij vanaf 2012 presenteert. In 2013 wint hij hiervoor zelfs de Gouden Televisie ring. In 2014 maakt hij tevens een documentaire over Bruce Springsteen dat in verschillende landen wordt uitgezonden.